Evangeliet smitter!

Samtidigt som vi i omgångar får ändra våra planer och ställa om planering i virusets spår så ser vi hur Guds rike växer över hela världen. Du har tidigare kunnat läsa om vårt spännande arbete på Madagaskar där vi genom vår kontaktperson Sedera Rakotoaritsifa och hans växande team, når ut till svårtillgängliga byar och folk långt ut i djungeln.

Selv om vi må endre våre planer og planlegge på nytt i kjølvannet av viruset, ser vi hvordan Guds rike vokser over hele verden. Du har tidligere kunnet lese om vårt spennende arbeid på Madagaskar, der vi gjennom vår kontakt Sedera Rakotoaritsifa og hans voksende team når ut til utilgjengelige landsbyer og folk langt ute i jungelen. I dag støtter vi flere menighetsplantere der og ser en spennende bevegelse vokse frem. Mange av de lokale misjonærene og lederne i de nye kirkene er unge tenåringer, noe som er svært spennende. Selvfølgelig skaper dette utfordringer, men oi; hvilken sult, lidenskap og overgivelse det er i denne gjengen. Det legges stor vekt på å bidra til å trene og lære opp nye ledere. Derfor møtes disse unge lederne regelmessig til undervisning. Flere av dem som i dag er støtter og ledere i de nye menighetene har tidligere gått på en av de mange skolene som er startet. Hensikten med skolene er todelt – både å hjelpe fattige barn, men også å skape en kontaktflate for foreldre, hvor de kan dele evangeliet med andre. Den siste rapporten vi mottok var at de nettopp hadde startet en ny skole i en avsidesliggende landsby i jungelen.
Fortsett her for å lese hva et utvalg av lokale misjonærer har opplevd de siste månedene. Det ser ut til at evangeliet sprer seg enda raskere på Madagaskar enn før, midt i pandemien som hjemsøker verden. Ja, det er nesten som om selve evangeliet ”smitter”.
Da Sedera var i ferd med å dra med et team i et helikopter til en avsidesliggende landsby for noen måneder siden for å forkynne, måtte de raskt endre kurs. Været ble så ille og tåke gjorde det umulig å fortsette å fly, så de måtte gå ned i en helt annen landsby. Ingenting var planlagt, men det som skjedde var at nesten 1000 mennesker samlet seg rundt helikopteret. Sedera og teamet benyttet anledningen til å forkynne evangeliet, og etter dette spontane møtet var det mange som ønsket å ta imot Jesus og kunne vitne om helbredelse! Noen uker senere fikk teamet en telefon fra landsbyen der ba om hjelp til å starte en kirke. En pastor er allerede sendt til stedet for å plante en menighet.
På vestsiden av øya har vi fire misjonærer som hele tiden leter etter måter for å nå inn i nye landsbyer. Området er hardt rammet av røverbander som stjeler husdyr og ødelegger hele landsbyer. Selv om det er et farlig og på mange måter vanskelig sted for våre medarbeidere, åpner Gud dører slik at de kan forkynne. Nå nettopp rapporterte de med glede om en landsby som heter Antanibaribe og en annen utenfor Ankinajo, hvor de nå har mottatt evangeliet og et arbeid kan etableres. De takker og ber om din og min fortsatte forbønn.
For tre år siden, i en landsby som heter Paradisakely, plantet de en menighet og senere også en kristen skole for fattige barn. Ganske raskt hadde de 15 medlemmer, men så stoppet det opp. Med restriksjonene på grunn av Corona pandemien, måtte de omstille driften og starte med husmenigheter. Det som da skjedde var at folk begynte å komme til å tro som aldri før. I juli var de 60 medlemmer, og nå er de 120. Menigheten og kirken er stadig full av nye nysgjerrige mennesker! Kontoret i hovedstaden fikk nylig besøk fra ledere av en menighet de startet i november i fjor. De rapporterte at de nå hadde 24 nye troende! Det hadde i utgangspunktet vært mye forfølgelse, men selv her hadde menigheten nå gått inn i en tid med vekst. I den sørlige delen av landet har våre misjonærer nå gått inn i tre nye landsbyer og startet menigheter! Vi gleder oss til å sende team ned til kollegene våre for å fortsette å forkynne og trene ledere. Takk for at du står sammen med oss slik at vi til tross for omstendighetene kan ta evangeliet ut til de mest utilgjengelige veier og stier, slik at Guds hus kan bli fullt!

Kvinesdal Sparebank 3080.30.54.505

© 2020 All Rights Reserved Gå Ut Mission