Ny menigheter over hele Guinea

Det er ikke vanskelig å kjenne på stor takknemlighet, glede og fremtidstro, når man ser at Gå Ut Mission siden 2009 har gjennomført hele 29 kampanjer i Guinea, i Vestafrika. Først og fremst rettes vår takk til Gud for alt han har gjort i menneskers liv! Men også takk til deg som er forbeder og støttepartner, og til de evangelistene som har forkynt evangeliet. Takken går også til våre støttemenigheter som har sendt ut sine medlemmer for at de skal teste ut sitt kall. Sist, men ikke minst, til alle pionerelever som gjennom årene har vært med og utført misjon i Guinea. 

Sammen med vårt lokale team i Guinea har disse kampanjene medført at titusen-talls mennesker har fått sine liv forvandlet.Små forsamlinger er mangedoblet og nye mengheter er startet. En av disse nye menighetene er helt unik, da den består kun av mennesker fra folkegruppen fulani. Fulani er den største folkegruppen i landet. De finnes i det det såkalte Sahel-området fra Guinea i vest til Sudan i øst. Tusentalls har blitt helbredet, blinde har fått sitt syn, lamme har begynt å gå, døve hører igjen og kreftsvulster har forsvunnet. Mennesker som har vært bundet av onde makter i årtider er nå blitt frie. Heksedoktorer og imamer har blitt frelst. Takk Jesus! Wow! Halleluja! Du er fantastisk! All ære til Herren som har ført disse menneskene fra mørke til lys! 

De siste ukene har Oury, som leder vårt lokale Gå Ut Missions-team i Vestafrika, startet en rundreise i Guinea, til de stedene vi har hatt kampanjer siden 2009. Her følger en første rapport fra noen av disse kampanjestedene: 

I Kissidougo sørvest i Guinea hadde Andreas Cucca og et Pioerteam en kampanje i april/ mai 2010. En kampanje som til da v a r den nest største som noen gang var gjennomført i Guinea. Over 10 000 mennesker tok i mot Jesus disse dagene. Oury forteller at når han nå, 11 år senere kommer til Kissidougo, har pastorene laget en velkomstkomite. De var så takknemlige for det vi gjorde gjennom kampanjen, men også for Ourys enestående arbeid med å trene ledere i årene etterpå. Her er 8 menigheter startet siden kampanjen, en dobling i forhold til de som allerede fantes. 

Et annen av stedene han besøkte de neste ukene var Macenta, der Jonas Andersson og paret Cucca med et stort team av pionerelever var i april 2012. En fantastisk kampanje med mange livsforvandlende avgjørelser. Hele 7336 personer fylte ut oppfølgingskort og mange ble helbredet og befridde. I dag er ytterligere 7 menigheter etablert i Macenta og nærliggende steder. Menighetene har fått en ny ild, og Oury fikk besøke en by der folkegruppen Tomaninya var kommet til tro og nå vil bygge en kirke. 

I Boké i nordvestre delen av landet, hadde Andreas og Lina Cucca sammen med et team fra ulike menigheter i Sverige, en kampanje i februar 2013. Også her har Den Helilge Åns ild virkelig fått tak på de troende. De har et helt nytt syn på evangelisering og på det å GÅ UT med evangeliet. Og i dag sender de ut sine egne misjonærer til byer og mindre steder rundt Boké. Der har man plantet flere nye mengheter, noen så langt som 9 mil unna. De pastorene som Oury møtte sier at de har døpt nærmere 600 personer de siste årene, som et direkte resultat av kampanjen. 

Oury besøkte også har Dieke, nær grensen til Liberia, der Lina Cucca og Emma Mauritzon samt pionerlevene Simon Lundgren og Linus Hegg hadde en kampanje i mai 2017. 

Oury forteller at det i 2017 var fem menigheter i byen. Det var mye uenighet dem imellom og de kranglet med hverandre om det meste. Kampanjen hadde forandret alt dette. De har bedt hverandre om tilgivelse og startet et samarbeid, som har ført til at 9 nye menigheter er startet siden kampanjen for 4 år siden. I tillegg har de fem opprinnelige menightene vokst kraftig. Når han snakker videre om møtet han nylig hadde med pastorer og ledere i Diike har han vanskelig for å finne ord. ”They are so handsome ( de er så flotte),” sier han. Når jeg ber ham forklare hva han mener, forteller han i rasende tempo, på engelsk blandet med fransk: ”De har fått tak på ilden, de brenner for evangeliet, de går ut i de omkringliggende byene og forkynner, noe de aldri gjorde før kampanjen. De gjør en fantastisk jobb!” Ja, dette er virkelig å være vakker og attrativ i Guds øyne! 

Utdrag fra vårt nyhetsbrev, juni 2017: 

”… En gutt kom opp på scenen under heiarop fra de han satt sammen med. Han var en av lærlingene på bilverkstedet og mange kjente ham. Han var født med et deformert kne som gjorde at foten sto ut i en vinkel og han hadde store problemer med å gå. Da han vitnet om sin helbredelse ropte folket: ”Jesus! Jesus!” i ren glede! 

Kvinesdal Sparebank 3080.30.54.505

© 2020 All Rights Reserved Gå Ut Mission