I Nordmakedonia

I juli reiste vi til Nordmakedonia på en Young Missionaries-reise. Gud er god og trofast og han gjorde store ting i våre liv. 

Det var veldig fint å høre, på vårt første team-møte, om hvordan Gud hadde talt til flere i teamet før reisen, om mye av det samme. Han hadde talt til oss om at det var Han som ledet oss dit, at Han er den som skulle lede oss der og at vi skulle gå i Hans ferdiglagte gjerninger. Vårt oppdrag var å være frimodige og djerve, selv om vi ikke visste hva som ventet oss. 

Vi bodde i to komfertable leiligheter i hovedstaden Skopje. Dette ble vår base der vi var sammen, hvilte, forberedte oss og hadde våre team-samlinger. Siden det var supervarmt vær i Nordmakedonia, og vi skulle tillbringe mye tid ute på gatene i stekende sol, var det skjønt å komme tilbake til vår base for å hvile og lade batteriene. 

Den første dagen brukte vi til å bli bedre kjent med hverandre som team, og til bønn og deling av våre forventninger og hva Gud allerede hadde talt til oss før reisen startet. Vi sørget også for å få oss litt hvile etter reisen til landet. 

Den andre dagen møtte vi våre kontaktpersoner Sasha og Marija og gikk gjennom en kjøreplan for uken som lå foran. Sasha og Marija har vært menighetsplantere i Nordmakedonia i nærmere 30 år. Vi ble veldig velsignet og oppmuntret av deres livshistorie og vitnesbyrd. Parets sønn Luca og datteren Naomi sluttet seg til vårt team for resten av uka. De var blant annet til god hjelp med tolkning. Totalt besto teamet av sju personer, der de øvrige teamdeltakerne var John, Ebba, Edvin, Ruth og Natanael. 

Den tredje dagen dro vi sammen med Sasha og Marija til et aldershjem. Der delte vi korte vitnesbyrd fra våre liv, hadde et evangeliseringsdrama, og deretter forkynte Natanael frimodig evangeliet til alle som var der. Etterpå hadde vi tid til å prate med menneskene som bodde der. De var veldig vennlige og vi fikk be for mange og også ha det moro sammen gjennom kortspill. 

Den fjerde dagen traff vi misjonæren Adam med flere. Vi reiste til en liten by der vi sang lovsanger på gaten. Etterpå delte vi evangeliet ved å del ut traktater, da vi manget tolker. Natanael og John fikk anledning til å be for noen syke som oppholdt seg ved inngangen til et sykehus, og de ble alle helbredet! 

Den femte dagen delte vi oss og reiste til ulike steder. Noen til en by for å dele ut flere traktater og be for ennå flere personer. De andre besøkte en husmenighet der de sang lovsanger og delte sine vitnesbyrd. 

Den sjette dagen reiste vi alle til en by nær grensen til Albania, for å treffe en albansk misjonærfamilie. Denne familien hadde startet et fantastisk kultursenter, der målet var å dele budskapet om Jesus gjennom musikk. Alle de tre sønnene i familien spilte ulike instrumenter og hadde musikkundervisning, arrangerte konserter og delte budskapet om Jesus på mange måter. I løpet av dagen ble teamet kjent med dem og fikk mulighet for hjelpe dem med praktisk ting på kultursenteret. På grunn av corona hadde det vært stengt og var skittent etter så lang tid. Men nå var de klare for å åpne portene igjen og teamet hjalp dem med dette. Det ble en herlig dag med praktisk tjeneste og fellesskap. 

Hver kveld hvilte teamet og hadde samlinger som inneholdt undervisning, andakt og fellesskap. Vi lagde mat og hadde ulke aktiviterer. Vi fikk en flott uke og var så glade for å kunne forkynne Jesus og bli kjent med nye mennesker. 

Kvinesdal Sparebank 3080.30.54.505

© 2020 All Rights Reserved Gå Ut Mission