Assamkampanj

Det er Ham jeg har vitnet om!

Det var like før jeg avlyste min digitale kampanje i Assam, India i januar i år. Det var nemlig slik at Maja Bertilssons begravelse skulle være samme dag som vi hadde planlagt å starte kampanjen. Jeg gikk lenge og ba og lurte på hva jeg skulle gjøre. Jeg ville selvsagt være med og hedre vår venn og kollega på hennes begravelsesdag. Men så begynte jeg å spørre meg selv om hva Maja ville ha ønsket. Og selv om beslutningen var veldig følelsesladet, så ble svaret til slutt enkelt. Tiden er knapp, oppdraget er stort, vi går i gang!

Ikke nok med begravelsen, de rådende omstendighetene i Assam gjorde at vi var kraftigt begrenset i hva vi kunne gjøre, fremfor alt hvor mange vi kunne samle på møtene. Men gjennom Åndens ledelse og godt strategisk arbeid kunne vi, ved hjelp av vårt lokale team, forkynne for totalt 350 personer på tre møter på ulike steder. Og vi fikk lede omtrent 100 personer til sitt første møte med Jesus.
Denne gangen hadde teamet fraktet det digitale utstyret langt ut i jungelen og satt det opp i små landsbyer. Distriktet vi holdt til i var Karbi Anglong, et område som er kjent for sin utrolig vakre natur, med både nasjonalparker og natureservater. Jungel, høye fjell, store fossefall, samt tigre og elefanter lokker mange besøkende til dette området. Men her bor også et stammefolk, Karbi, med svært få troende kristne.

I Assam er forfølgelsen generelt veldig sterk. Vi får stadige rapporter om hvordan kristne blir dålig behandlet, og Karbi Anglong er ikke noe unntak, selv om det ikke er det verste området.
I en av byene vi forkynte denne gangen var det kun en kristen familie. For noen år siden var forfølgelsen mot denne familien blitt trappet opp til et slikt nivå at det var noen som ødela huset deres. Da flyttet familien ut fra byen og startet et nytt liv der. Men Guds kjærlighet og nøden for naboene lå sterkt på familien og nå ønsket de oss velkommen med åpne armer, slik at vi fikk ha våre møter i hagen deres! De inviterte sine gamle naboer for å gi dem Guds kjærlighet. Jeg ble svært berørt av familiens historie. Uselvisk og med en sterk tro lot de ikke forfølgelsen skremme seg, men åpnet i stedet hagen sin for å innby sine fientlige naboer til gudstjeneste.

En kvinne som kom til et av møtene var fra hinduistisk bakgrunn. Hun kom fram etter at vi hadde bedt for syke og fortalte følgende: ”Min datter hadde en stor synlig tumor. Da du sa at den skulle forsvinne i Jesu navn så forsvant den helt og holdent. Den finnes ikke lenger. Jeg og hele min familie har nå tatt imot Jesus”.

Ingenting kan måle seg med gleden over å få lede noen til Jesus. Øyeblikket når man ser i øynene at underet har skjedd og at Guds ånd har berørt et menneske er helt fantastisk.
Men denne gangen bærer jeg med meg en helt annen sak etter kampanjen, noe som skjedde etter møtet i familiens hage. Vertsfamilien uttrykte en enorm takknemlighet til meg og teamet for at vi ville komme og ha dette møtet hjemme hos dem. Selv om jeg var i Sverige og talte til dem digitalt så hadde de arrangert gudstjenesten i sitt hjem. Til tross for alt de hadde måttet tåle i mange år hadde de nå fått dele med sine naboer av den kjærligheten de selv hadde opplevd. Den kjærligheten som kommer fra Jesus. De var så utrolig glade og takknemlige! Denne familien berørte meg sterkt!

Jeg måtte tenke på bibelordet om døperen Johannes som lenge hadde talt om en mann som skulle komme, men som ingen ennå hadde sett eller truffet. Så en dag kom Jesus dit og ville bli døpt, og da sier Johannes til folket ”Det er Ham jeg har vitnet om”. Familien som tok imot oss i Assam har lenge vært åpne om at de er kristne, men ingen rundt dem har sett eller hørt Jesus. Nå fikk de høre hans evangelium forkynt og med sine egne øyne se de miraklene som Jesus utførte! Kanskje kjente familien noe av det samme som Johannes døperen: ”Det er denne Jesus vi har vitnet om”.

Kvinesdal Sparebank 3080.30.54.505

© 2020 All Rights Reserved Gå Ut Mission