Misjon: som aldri før!

Lørdag 17. oktober hadde vi vår første evangeliseringsdag i Eksjö! Dette er en satsning der Young Missionaries ønsker å nå ut til ungdommer – som aldri før.


Siden det ikke ble noen misjonsturer i sommer har vi denne høsten satset på å nå ut gjennom de lokale menighetene i Sverige. Vårt ønske og vår hensikt med denne dagen var å vekke en lengsel etter misjon og evangelisering i ungdommers hjerter, og samtidig utruste dem med de redskapene som trengs. Det var naturlig å gjøre dette i Eksjö, fordi det her allerde var ungdommer i Pingst Eksjö som var engasjert i Young Missionaries.
Dagen startet med lovsang og undervisning av Felix Lindström, om hva misjon handler om. Etter lunch hadde vi en panelsamtale med relevante spørsmål om ulike strategier i forhold til evangelisering. Ungdommene satte stor pris på dette. De fikk stille sine spørsmål og fikk med seg gode tips om hvordan de kan gå fram for å dele budskapet om Jesus ute på gatene.
Vår tanke med dagen var at den ikke bare skulle være teori, men også praksis. Derfor gikk vi ut i byen på ettermiddagen, for å dele evangeliet. Med fersk undervisning og gode tips besøkte vi et solrikt Eksjö torg, der vi hadde en pannekakevogn som base. Her fikk vi anledning til å dele vår tro og be for mennesker. Vi fikk også dele ut en del bibler og noen eksemplarer av Sebastian Staksets bok – Bara ljuset kan besegra mörkret. Der ute i byen inviterte vi også til kveldsmøtet samme dag. Simon Lundgren talte om Jesu kjærlighet og om hvordan den påvirker oss. En av personene vi hadde invitert til møtet fikk på en sterk måte oppleve Jesu kjærlighet og tilgivelse på nytt. Vi følger akkurat nå opp dette med samtaler om dåp og medlemsskap!! En fantastisk dag ble avsluttet med kafe og fellsskap i kjelleren.
Personlig kjenner jeg stor glede og takknemlighet for at vi fikk til denne dagen, før restriksjonene ble strengere. For meg var det fremste målet (hvor rart det enn kan høres) ikke at mennesker skulle bli frelst dene dagen. Alt det som Jesus fikk gjøre gjennom ungdommene i byen var fantastisk, men da mer som en bonus. Dagen hadde egentlig som mål at misjonsoppdraget skulle bli rotfestet i de unges hjerter! For dersom selve oppdraget blir virkelig for dem så vet jeg at det vil lede til menneskers frelse i fremtiden. Derfor er frukten av denne dagen noe som vi kanskje ikke ser akkurat nå, men som vil bli synlig senere. Det er jeg overbevist om!
Siden Young Missionaries er en del av Gå ut mission har vi det samme målet – å være en del av Guds redningsplan for hele menneskeheten. Min tro er at ungdommer i Eksjö denne dagen fikk komme nærmere og til og med bli involvert i denne redningsplanen. Jeg vet at noe fantastisk skjer i oss når fordommer rundt misjon brytes og blir erstattet med et personlig kall. Et kall fra Gud selv, som sender meg ut i verden, til de som ennå ikke har fått høre evangeliet. Når polletten faller ned og vi innser at oppdraget er universelt, men kallet er personlig. Da tennes det noe på innsiden som gjør at vi kan nå lengre enn vi hadde kunnet i egen kraft. Jeg vet dette fordi jeg selv som 17-åring fikk oppleve akkurat dette på min første reise med Young Missionaries. Den reisen ble startskuddet for mitt misjonskall. Jeg innser nok ikke fullt ut hvor mye dette kan kommet til å påvirke min og andre menneskers fremtid. Derfor er jeg så takknemlig for denne dagen i Eksjö. Og jeg ser fram til liknende satsninger andre steder, når tiden er moden.

Kvinesdal Sparebank 3080.30.54.505

© 2020 All Rights Reserved Gå Ut Mission