Tilbakeblikk på året

Takk for all din støtte!
I året som gikk ble verden lammet av pandemien, og mye planlagt virksomhet ble innstilt. Det var ikke lenger mulig å reise utenlands og samle folkemasser til forkynnelse. Ved starten av det nye året 2021 får du her et intervju med Gå ut missions leder Jonas Andersson, om hvordan organisasjonen taklet fjorårets utfordringer og hvordan han ser på mulighetene fremover.

På hvilken måte påvirket pandemien Gå ut mission i 2020?
— Som for alle andre, har det vært et tøft år, på flere områder. Da vi begynte å forstå konsekvensene av pandemien i første kvartal, måtte jeg som leder gå inn i en slags kombinert funksjon som kriseleder og sikkerhetsombud. Veien mellom beslutninger og handling ble kort og mye skulle takles på kort tid. Alt fra; å overholde ulike nasjoners restriksjoner, fallende inntekter, refusjon av en rekke flybilletter, kommunikasjon med ambassader om reiseregler og restriksjoner som påvirket vår egen folkehøyskoleutdanning. Og tragisk nok måtte mye avlyses. Vi ropte til Herren på våre styremøter, om visdom i alle spørsmålene som kom opp. Hvordan, hvem, hvor og når? Nyhetskanalene rullet ut statistikk og kart som viste hvordan coronaviruset reiste seg som en truende tsunamibølge mot alt det vi kaller ”vårt”!
Våre lokale kontakter i Asia og Vest-Afrika ble syke. Våre misjonsteam fra Norden måtte brått avbryte sine kampanjer og bli tatt hjem. Fra tre forskjellige kontinenter skulle en rekke mennesker umiddelbart loses hjem via forskjellige flyplasser i et Europa i lockdown.
Vårsemesteret til Pioner-klassen måtte fullstendig endre både undervisning og praksis, og også høstsemesterets nye klasse fikk det samme scenariet under den såkalte andre bølgen. Kirkeplantningene her hjemme mistet fremdriften. Våre støtteforsamlinger avbestilte alle våre planlagte møter. Flere hundre tusen kroner gikk tapt. Noen av våre støttespillere ble syke, andre ble permittert… og så videre. Motløshet banket på døren til mange. Skadene syntes å være irreversible. Men Gud minnet meg om at hans ord stadig er relevant, til alle tider. Og historisk sett, under verdenshistoriens andre pandemier, har ikke Gud gitt noen motordrer angående misjonsbefalingen. I begynnelsen av året ble jeg oppringt av en profet som ga meg et budskap om at 2020 tross alt ville bli et år med fremgang for Gå Ut Mission! Dette ga meg håp og selvtillit, og vi opplevde hvordan vi hver dag, gjennom Guds hjelp, kunne omstille virksomheten, bit for bit, steg for steg.
Har misjonsarbeidet blitt forandret av pandemien?
— Ingenting er bra med en pandemi som forårsaker lidelse og død i stor skala. Men å overgi seg til Gud er alltid bra. Situasjonen førte faktisk til styrking av flere sider av arbeidet. Tidlig i utbruddet av pandemien innså jeg at nå er det mobilisering til bønn som gjelder. Vi hadde derfor 10 undervisningsmøter om bønn, som vi sendte på nettet og kalte Bønneskole Online. Disse ble siden sendt på Vision Sweden. I kontakt med våre støttespillere mottok vi bønnemner som vi begynte å be for daglig i et bønnerom på Gå Ut missions kontor. I bønnerommet løfter vi vi fortsatt regelmessig opp organisasjonens og støttespillernes bønnemner.
En annen ting vi intensiverte var kommunikasjonen med alle våre innfødte lokale evangelister, som vi støtter månedlig i de ulike landene. De har alltid vært en utrolig viktig del av misjonsarbeidet. Men fra å jobbe side om side sammen i utlandet, var det nå bare de som virkelig var på plass. Det arbeidet som disse nå er i stand til å gjøre, er det Misjonen som utfører. Vi støtter dem med økonomi, forbønn og råd. Parallelt med de mye større utfordringene som pandemien skaper for dem, sammenlignet med oss, har de likevel opplevd hvordan Gud faktisk har gitt dem enorme gjennombrudd! På grunn av tettere kommunikasjon og dialog mellom oss, blir våre samarbeidspartnere enda sterkere og søskenkjærligheten enda varmere. Kanskje vi også ser hverandre litt mer nå og kan bekrefte hverandre litt bedre? Det faktum at vi har vært i stand til å gjøre et ekspansivt misjonsarbeid i 20 år, i så mange vidt forskjellige kulturer, er ikke noe mindre enn et Guds mirakel. Våre internasjonale kontakter lengter virkelig etter å møte oss, slik at vi igjen kan gjennomføre våre kampanjer. Og alle våre evangelister og

misjonærer her oppe i Norden er nå klare og følger nøye med, slik at de kan reise ut så snart det er trygt.
Sammen med TV-kanalen Vision Sverige gjennomførte vi i juli et kampanjeinitiativ i Sverige, kalt «Frihet har et navn», der vi var ansvarlige for en uke med vekkelsesmøter med våre forkynnere. Vi bemannet også telefontjenesten, der 16 personer fikk gi over 100 personer åndelig veiledning og forbønn i løpet av disse dagene. På slutten av året var vi igjen involvert i en 10-dagers TV-satsning kalt «Lyset er sterkere enn mørket», der nesten 50 av landets predikanter deltok. La meg også nevne våre støttepartnere. Til tross for så mange tapte muligheter for innsamlingsaksjoner til misjonen i 2020, har det økonomiske tapet faktisk blitt kompensert av organisasjonens trofaste givere! Som et stort Guds mirakel endte 2020 med at det planlagte og utvidede budsjettet kom i havn, nesten på kronen. Halleluja, og en stor takk til dere støttespillere!
Mye ble avlyst i 2020, men hva er det som kan gjøres i det nye året?
— Guds løfter er større enn alle kriser, epidemier, verdenskriger, forfølgelser, hungersnød og naturkatastrofer i verden. I 2. Peter 1.8 er løftet at hvis vi lar kjærligheten til ham og hverandre vokse, hvis gudsfrykt, selvbeherskelse, utholdenhet og tro får vokse, så vil det føre til frukt! Så Gud kan, uansett hvor forferdelige omstendighetene er, holde oss aktive og fruktbare. I 2020 fikk vi mange nye kontakter og en rekke ting ble lagt til rette for det store oppdraget. Allerede nå i 2021 vil det føre til nye former for samarbeid med andre misjonsorganisasjoner, nye partnere i nye nasjoner og nye misjonærer som skal sendes ut! Det er min tro at de kommende nyhetsbrevene vil bringe mye glede til dere som har et hjerte for misjonen. La meg bare nevne noen få ting som vi ser vil være mulige i år:

  • Til tross for coronavirus og lockdown, fortsetter byggingen av et dynamisk misjonssenter i nordøstlige India, ved Guds nåde. Hundrevis av nye ledere vil bli trent der, for den siste innhøstingen på verdens mest unådde kontinent. Senteret vil også gi omsorg til dem som har blitt utsatt for alvorlig forfølgelse. Vi vil tilby opplæring, slik at pastorer kan bli mer selvstendige.
  • Nye forbindelser med fantastiske partnere i Sentral-Asia, som du vil kunne lese om snart.
  • En sterkere enhet mellom misjonsorganisasjoner i vårt land, noe som vil føre til fornyelse og forhåpentligvis en reformasjon av kirkenes misjonsengasjement.
  • Nye muligheter for å sende enda flere kristne radioprogrammer, med kirkeplanting som et resultat, blant noen av verdens mest unådde folkegrupper, i avsidesliggende områder i Vest-Afrika.
    Støtter Gå Ut Mission bare arbeid som handler direkte om å lede folk til tro? Engasjerer vi oss aldri i folks daglige behov i disse landene, der fattigdommen regjerer?
    — Vårt fokus er alltid på å forkynne om Jesus. Hovedsakelig fordi det garanterer evig liv i himmelen, men også fordi evangeliet forvandler folk, her og nå, til dette livet på jorden. Vi har sett så mange ganger hvordan forvandlede mennesker også forvandler sine omgivelser. Evangeliet har derfor en positiv effekt, på alle nivåer. Derfor er det virkelig galt å si at vi ikke også gjør gode gjerninger og hjelper folk. Uten å gå på akkord med vårt hovedoppdrag, er vi stadig involvert i all slags sosial hjelp som bare naturlig oppstår når folk berøres av Guds kjærlighet. Folk får mat, hus, hjelp i forfølgelse, helsetjenester, utdanning, etc..
    Vi er også kontinuerlig involvert i å bidra med økonomi i disse situasjonene. Fordi løftet sier at hvis tro, gudsfrykt, utholdenhet og kjærlighet til Gud og mennesker får lov til å vokse, er vi aldri uvirksomme og uten frukt!

Kvinesdal Sparebank 3080.30.54.505

© 2020 All Rights Reserved Gå Ut Mission