Endags kampanjei Sentralasia

Helt siden det første kameraet ble bestilt har vi hørt Jonas si: ”Vi skal ha kampanjer herfra, jeg har
sett det, vi kommer til å ha møter med helt nye grupper, her fra dette studioet.

Kameraer ble bestilt, forskjellig utstyr ble montert, Kenths kontor ble omgjort til kontrollrom (til hans store glede). I en telefonsamtale med Magnus Lindeman fra Ljus i Öster fikk vi kontakt med en ung bevegelse som brenner for menighetsplanting i Sentralasia. Når kontakten med dem er på plass ser vi at deres og vår organisasjon bygger på akkurat samme bibelord, og vår lokale kontaktperson gir uttrykk for at dette er helt riktig timing i forhold til det Gud har talt til dem om. Dere vet hvordan det er når Gud har en plan, alt klaffer.
Vi trenger nå en tolk som snakker russisk. Da passer det helt perfekt at vår nye medarbeider og venn Katarina nettopp har dukket opp (mer om henne i intervjuet på side 2). Ja, når Gud har en plan faller alt på plass.
Møtet skjer mellom det lille studioet i Nässjö og smågrupper spredt rundt i Sentralasia. Først to timer med lokale troende, der Jonas oppmuntrer dem til å fortsette å søke Gud. Det blir profetiske budskap og bønn, og Jonas får anledning til å bringe budskap som er helt i tråd med det den lokale pastoren har opplevd som neste skritt i deres menighetsbevegelse. Det neste møtet er rettet utover, til ufrelste som er invitert til å følge sendingen. Det er en stor glede for oss å få kople seg opp og se disse nye ansiktene. Joel Sandgren kommer inn med et vitnesbyrd om en personlig Gud og Anton Karlsson forkynner evangeliet.

Allerede som 17-åring begynte Anton å misjonere i Belarus og Ukraina. Siden har hans hjerte vært i brann for disse russisk-talende folkene. For noen år siden i Belfast var det som om en bombe slo ned i Antons hjerte, en nød for disse landene. Å ha Anton som predikant her opplevde vi som ennå en brikke i Guds puslespill. Med noen russiske fraser sammen med budskapet om Jesus fikk Anton innpass med sin forkynnelse. Etter talen ba vi for syke, og en gutt vitnet om helbredelse i halebenet. Denne muligheten til å forkynne fra et studio i Nässjö er helt fantastisk. Det åpner for digitale møter på steder som egentlig er helt avstengte. Å være med på disse møtene gir oss et sterkt håp, det er spennende og jeg har en følelse av at alt er mulig, dette er bare starten. En annen som opplever spenning og håp er vår tolk Katarina, nedenfor følger et intervju med henne.

KATARINA KLAAR – hvem er du?

— Jeg er mamma til 2 barn. Misjonær og evangelist. Stort spørsmål …

Hvordan ser din misjonsbakgrunn ut?
— Som 15-åring reiste jeg på en kampanje i Europa. Siden ble det bibelskole i USA og deretter flyttet jeg til Paris som misjonær. Der jobbet jeg med menighetsplanting i 3 år, rettet mot studenter på universitetene. Da jeg kjente at jeg var ferdig der flyttet jeg hjem og jobbet 2 år i Sverige. Etter det falt muren i Øst og jeg opplevde at jeg skulle til Kazakstan. Jeg visste ikke så mye, men spurte noen om det fantes unådde der, og det gjorde det virkelig. Så jeg reiste, og møtte en hunger som jeg aldri før hadde opplevd. Jeg kom rett inn i et innhøstningsarbeid. Etter en periode i Kazakstan ledet Gud meg videre til Kirgizistan. Jeg spurte Gud “hvor er det ingenting?” Vi ba over et kart helt til en by pekte seg ut for oss. Der hadde vi siden en kampanje og startet en menighet.

Hvordan kom du i kontakt med GUM?
— Jeg traff Anton Karlsson og Jonas Andersson på deres stand på Nyhem og vi begynte å prates. Jeg fortalte litt om mitt liv på misjonsfeltet og samtalen gikk videre. Jonas sa ”du høres litt gal ut, det er vi også”. Dette førte til at jeg fikk komme og undervise på Team Pionjär, noe jeg nå har gjort i tre år.

Kampanjen, hvordan var det å tolke? Hva sitter du igjen med?
— Det var flott! Mange ba for meg, for det var litt skummelt. Men jeg opplevde at Den hellige Ånd kom og hjalp meg. Jeg kjenner på håp og forventning. Å se så mange unge ansikter på skjermen ga meg håp.

Vil du tilbake til Sentralasia noen gang?
— Ja, det vil jeg virkelig! Jeg vil besøke dem og støtte dem, jeg er åpen for det meste.

Hva er det viktig å be for i disse landene?
— Det er mye splittelse i menighetene … Så be om trygge forsamlinger, stabile lederskap og om at pioner-ilden må
brenne.

Takk Katarina, og velkommen på laget!
— Så takknemlig for at jeg får være med, har stor respekt og har allerede truffet så mange herlige folk. Takk!

Kvinesdal Sparebank 3080.30.54.505

© 2020 All Rights Reserved Gå Ut Mission