Evangeliet til Marwarifolket!

Det er som om jeg allerede er på plass i Pakistan, flere dager før vi faktisk er i gang med vår kampanje. Når jeg lukker øynene kan jeg nesten kjenne luktene og varmen. Jeg ser de fargerike klærne og hører trafikkstøyen i de store byene i Pakistan. Landet har over 200 millioner innbyggere, og kampanjestedet er i en by sørøst i landet. Der finnes det en unådd folkegruppe på ca. 100 000 personer, spredt over et stort område. Folkegruppen kalles Marwari og er i hovedsak hinduer, mens majoriteten i landet tilhører islam. I denne byen, som verken har elektrisitet eller internett, har våre nasjonale medarbeidere jobbet hardt med å bygge en kampanjeplass. Store LED-skjermer, scene, telt, lydanlegg og flere generatorer, samt spesialløsninger for å sikre elektrisitet og internettforbindelse. Slik at vi kan bringe evangeliet til både denne byen og store deler av Asia, via direktesendt TV fra vårt studio i Nässjö! 

På kampanjedagen er et tv-produksjonsteam på plass og sikrer at vi kan se folket som vi taler til. Rundt 800 personer er samlet, og forventningene er store både i Norden og i Pakistan. Men når vi skal kople oss opp for å komme inn i møtet har vi ikke noe signal! 

Jeg skal være ærlig å si at jeg der og da kjente på usikkerhet. Frem til dette punktet hadde alt fungert, men ikke nå. Det var helt åpenbart ting som skjedde i den åndelige verden, som så ofte på våre kampanjer. Kontrollen ble overført fra Kanada til Norge, og 1 time og 20 minutter senere, etter enorm innsats fra teknikerne, fungerte alt som det skulle. Det var nesten uvirkelig. I løpet av sekunder har jeg full kontakt med folkene der nede. Jeg og den pakistanske tolken Jabran, som befinner seg i Norge, finner raskt rytmen i vår kommunikasjon, og evangeliet bare renner ut av meg. Kontrollrommet sier etterpå at jeg talte i nesten en time, men jeg merket det knapt. Når jeg etterpå innbyr til frelse er responsen massiv. Vi er alle sterkt berørt og jeg blir grepet av stundens alvor. Det skjer jo! Idag bygger Jesus sin forsamling på dette stedet. 

Etter at vårt lokale team har snakket med mennesker og notert navn og kontaktopplysninger på de som har deltatt i frelsesbønnen, ber vi for de syke. Et herlig kaos bryter ut, og vi merker at disse menneskene aldri har vært i nærheten av et kristent møte tidligere. Det kjennes lett å be, og det hele går veldig raskt. Det tar ikke mange minuttene før den første personen forteller hva Jesus har gjort. En etter en kommer de fram, og folket har store øyne. Det er ryggsmerter, mageproblemer, hodeverk og demoner. Jesus er der sammen med dem.

Den andre kampanjedagen er folket ennå mer på hugget. Responsen på frelsesinnbydelsen er spontan, og vi jubler sammen. Når jeg etterpå ber for de syke blir jeg plutselig grepet av en hellig vrede over djevelens listige angrep og hvordan han plager disse vakre menneskene. Jeg kjenner meg ledet til å gå imot mørkets makter og be spesifikt for visse sykdommer. I begynnelsen var det litt tungt å få folk til å vitne, men et antall personer er fremme og gir Jesus ære for at de er helbredet. Blant annet var der en ung kvinne som tydelig demonstrerer at hun ikke kunne sette seg på huk tidligere, men nå kan hun gjøre det uten problemer! Følelsen etter møtet er god og jeg vet at vi bare har sett en brøkdel av det Gud gjorde her. 

Tre dager senere begynner det å plinge i innboksen min. Fortellinger, bilder og filmklipp. Vitnesbyrdene fortsetter å komme i dager og uker etter kampanjen. Av de over 800 personer som var til stede er 403 oppfølgingskort kommet inn fra frelsessøkende! Allerede to uker etter kampanjen rapporterer pastoren vi støtter på heltid at to familier har bestemt seg for å bli døpt! Hva skjedde egentlig i den konfrontasjonen med mørkets makter i det andre møtet? Noen av vitnesbyrdene vi har mottatt forteller en del av historien. En mann hadde ikke kunnet løfte armen sin på syv år, men nå er armen helbredet! En kvinne og en mann som var døve fikk hørselen tilbake! Flere demonbesatte ble befridd fra onde ånder! Nye rapporter kommer inn hver dag. 

Over alt i Pakistan så folk møtene via TV. Vårt callcenter ble oppringt av 550 personer fra 30 ulike steder og byer i løpet av disse to møtedagene! Et av vitnesbyrdene vi fikk til callsenteret er om en familie på seks personer som tok i mot Jesus og ba frelsesbønnen via telefonen. Vi takker Jesus for at vi i denne tiden får være ute på de digitale veiene og stiene og invitere folk til å komme inn, slik at Guds hus kan bli fullt. Be sammme med oss i fortsettelsen, for den oppfølgingen og menighetsplantingen som nå er i full gang i Marwari.

Kvinesdal Sparebank 3080.30.54.505

© 2020 All Rights Reserved Gå Ut Mission