Hele verden fikk plass i hennes hjerte

MAJA BERTILSSON 16.09.1998 – 28.12.2021

En venn av familien, et forbilde for mine barn og en elsket medarbeider i organisasjonen som så alt for tidlig har gått hjem til Jesus.

Maja Bertilsson er en person som jeg vil si var helt unik. Jeg tror ikke jeg kjenner noe annet menneske, eller har truffet noen annen person, som hadde en så stor vennskapskrets. Bokstavelig talt over alt. Og det var ikke bare noe ytre og overfladisk, hun var en virkelig venn for mange. Maja hadde evnen til å se mennesker og hun beveget seg naturlig blant alle generasjoner. Men hun krysset ikke bare generasjonsgrenser, men også nasjonsgrenser. Mennesker fra de mest isolerte kulturer og folkegrupper ble et mål for Guds kjærlighet gjennom Maja. Hun elsket spontant og uselvisk, fordi hun selv hadde møtt Guds livsforvandlende kjærlighet. Nasjonene må nås og Maja levde fullt ut i dette kallet. Gjennom sitt bare 23-årige liv her på jorden rakk hun å jobbe som barne- og ungdomsleder, være med og plante menigheter i både Afrika og Sverige, samt vinne mennesker for Jesus både lokalt og til jordens ytterste grenser, som forkynner i Gå Ut Misjon.

I to år fulgte hun vår toårige folkehøyskoleutdannelse, der jeg fikk muligheten til å bli kjent med Maja både som lærer og som personlig veileder. I disse årene ble jeg kjent med en kvinne som, til tross for mange utfordringer og tunge perioder, aldri mistet motet. Det var tydelig hvor hun hentet sin styrke fra. Og uansett hvilke prøvelser hun selv gikk gjennom, var det alltid et overskudd av kraft og glede som kom andre til gode.

Etter utdannelsen fortsatte hun med sitt idealistiske engasjement i organisasjonen, ved siden av sin deltidsstilling som ungdomsleder i Misjonskirken i Nässjø. Jeg ble ofte utfordret av Gud i mine møter med Maja. Hun boblet over av Jesus, og det er trolig ingen Nässjøboer som var i kontakt med Maja, uten at de fikk høre om Guds uendelige kjærlighet! Hver uke var det en ny person som hadde åpnet seg opp, som ønsket å høre mer, som ville bli med i kirken, som ønsket forbønn etc. Å, som det gledet og inspirerte meg! Når jeg nå tenker tilbake på disse mange tilfellene blir jeg fylt med takknemlighet og samtidig minnet om mitt fortsatte oppdrag, jeg som ennå har et stykke vei å gå. Og kanskje blir dette på måte Majas siste hilsen eller preken om du vil: Livet er kort og tiden er så dyrebar. La oss gå ut og fullføre oppdraget nå, for vi vet ikke hvor mye tid vi har igjen!

Styret i Gå Ut Misjon har bestemt seg for å opprette et fond til minne om Maja. «Majas misjonsfond» skal brukes i hennes ånd, til å støtte unge misjonærer og til oppmuntring av kvinnelige evangelister. Organisasjonen har satt av en større sum som en grunnkapital, og kommer løpende til å ta imot søknader fra og med andre kvartal 2022. For deg som ønsker å sette inn en gave på fondet for å hedre Majas minne kan du gjøre det via Vipps 725770, eller på vår ordinære konto, merket med «Majas misjonsfond».

Jonas Andersson
Misjonsleder

Kvinesdal Sparebank 3080.30.54.505

© 2020 All Rights Reserved Gå Ut Mission